Câtă durere… O mare actriță ne-a părăsit astăzi! Ce pensie avea, de fapt, actriţa Aimee Iacobescu şi cum a ajuns să trăiască cu 40 de lei pe lună:

Actriţa Aimee Iacobescu s-a stins astăzi din viață!

În urmă cu ceva timp, ea a mărturiusit că a ajuns să-şi vândă obiectele de preţ din casă şi că, în multe zile, nu avea niciun leu, deoarece este nevoită să îşi dea toată pensia pe medicamente.

În plus, ea avea grijă şi de mama ei, bolnavă şi paralizată.
Singura şansă de mai bine a actriţei era o indemnizaţie de la UNITER, (Uniunea Teatrală din România), de 2.700 de lei, pentru care a făcut cerere de mai mulţi ani. Toate cele 100 de indemnizaţii sunt însă date altor actori, iar Aimee Iacobescu nu ar fi putut intra pe lista lor decât prin decesul unuia dintre ei.
Ion Caramitru, președinte al UNITER din 1990 şi directorul Teatrului Național din București, a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea Acces Direct, care este, de fapt, situaţia actriţei.

“Există 1500 de indemnizaţii care se acordă tuturor celor care aduc un nume României. La UNITER au ajuns 100 de indemnizaţii. Criteriile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Indemnizaţiile prin UNITER sunt ocupate 100%. Când moare cineva, se eliberează un post.

Situatia nu este atat de dramatica precum se prezinta. Eu nu stiu daca dansa da 2000 de lei pe medicamente, sunt medicamente compensate sunt si altele… Putem declara orice, asa, din varful buzelor. La uniune, exista o sectie de asistenta sociala, care se numeste Casa Artistului, aici cei care sunt in disperare de cauza cu sanatatea si cu veniturile vin si cer sprijinul Uniunii. Ii ajutam cu bani, alimente, locuinte, haine.

Pensia doamnei Iacobescu, la această oră este 2325 de lei, la care se adaugă 50%. Asta înseamnă că are pensia 3.487 de lei. Pensia ei este mai mare decât leafa cu care a ieşit la pensie”, a declarat Ion Caramitru, la Antena 1.

Aimee Iacobescu a negat însă că ar primi aceşti bani şi a mărturisit că are o pensie de 2.040 de lei, bani care nu îi asigură traiul zilnic, deoarece 2000 de lei se duc pe medicamente, astfel ajung să supraviețuiască cu 40 de lei pe lună.

Actrița Aimee Iacobescu a murit, la vârsta de 71 de ani.

Actrița Aimee Iacobescu, cunoscută pentru rolul Domniței Ralu din seria „Haiducii” a murit. Artista ar fi suferit de cancer.

Aimee Iacobescu a murit, lăsând în urmă o adevărată moștenire culturală. În ultimii ani de zile, nu a mai fost atât de prezentă în public, cel mai probabil din cauza bolii care a măcinat-o.

„Nu mai știu când am vorbit ultima dată, dar aveam pentru ea o considerație și o iubire artistică. Problema asta a dispariției artiștilor, fiecare ne lasă mai săraci, mai triști,” a fost declarația lui Dorel Vișan, intrat în direct la Antena 3.

În vara anului trecut, actrița părea că se simte mai bine și a ajuns pe mâna stiliștilor care i-au transformat look-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *