E prăpăd în România! Inundații în Teleorman, case surpate în Vâlcea! Autoritățile spun că au totul sub control, dar realitatea în țară e cruntă! Oamenii sunt disperați! Cum arată gospodăriile românilor:

Patru gospodării au fost distruse, iar alte câteva zeci sunt în mare pericol de prăbuşire. Topirea bruscă a zăpezii a adus mari necazuri într-o localitate din Valcea. Abia ce reuşiseră oamenii să îşi repare casele distruse de alunecările de teren mai vechi, că pământul a luat-o din nou la vale.

Cu natura dezlantuita, biata batrana nu poate lupta. Are 85 si de ani si se teme ca locuinta ii va deveni mormant isi tine fata in maini, plange

Cine intra in modesta locuinta isi da seama ca nu mai e nimic de facut. Zidurile pot ceda in orice moment.
Nici prin vecini lucrurile nu stau mai bine. Domnul Constantin a muncit o viata pentru a-si construi o mandrete de casa.

In pereti s-au cascat gauri imense, dar omul nu are unde sa plece si nici nu vrea.

În pericol iminent sunt si alte 7 gospodarii în care locuiesc 19 persoane. Alesii locali au venit sa constate daunele. Nu par sa aiba nicio solutie. Promit insa ca vor cere ajutor de la Bucuresti pentru sinistrati.

Inundaţiile din sudul ţării i-au împărţit pe oameni în două tabere. La Drăgăneşti Vlaşca, localnicii se bucură când văd cum apele scad, dar în comuna Singureni, din Giurgiu nivelul tot creşte pentru că viitura se îndreaptă spre ei.
Asa se vede viitura ajunsa in judetul Giurgiu. Livezile si campurile pregatite pentru arat sunt toate sub ape.

Autoritatile stau si fac bilantul. Necazurile abia incep. Nu numai pentru giurgiuveni, ci si pentru cei din Teleorman. Aici, inundatiile au trecut, dar problemele au ramas.

Satenii se ajuta singuri cum pot sa treaca de necaz.

Sursa foto: stirilekanald.ro
Primarul este optimist: apele se retrag. Viitura care a trecut din Teleorman in judetul Giurgiu, pune alte localitati in pericol. Este vorba de Ghimpati, Iepuresti si Singureni.

Hidrologii mentin in vigoare codul galben de inundatii pana maine dupa amiaza, iar in 5 judete e cod portocaliu pana la miezul noptii.

Sursa foto: stirilekanald.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *